Intrebari frecvente

Pentru ca am fost intrebat de foarte multe ori, despre  filmarea si montajul materialului video al unui eveniment, am sa raspund la cele mai frecvente intrebari venite din partea dumneavoastra:

 

Intrebare: Cine  o sa filmeze evenimentul?

Raspuns: Evenimentul va fi filmat doar de subsemnatul Razvan Tamas PFA CIF 28441848 R.C. F35/695/6.05.2011.

Intrebare: Cate ore se filmeaza la un eveniment?

Raspuns: Din experienta, si practica eu spun ca un eveniment gen “nunta” se poate incadra in maxim 4-5 ore de material brut, respectiv 3-4 ore material finit,iar la “botez”, 3 ore brut respectiv 2 ore finit. Mentionez ca la fiecare eveniment prezenta cameramanului va fi de la inceputul evenimentului si pana la sfarsit.

Intrebare: Faceti si poze?

Raspuns: Eu ma ocup doar de partea video ( filmare + montaj ). Pe partea de fotografie colaborez cu Alin Mnerie, un profesionist desavarsit, cu mult bun simt, spirit creativ (vezi parteneri)

Intrebare: In ce consta montajul materialului video?

Raspuns: Tot ceea ce se filmeaza cu camera (pe  casete minidv), se numeste material brut. Procesul de comprimare, taiere, alipire a scenelor ( dorite, nedorite ), introducerea de tranzitii, efecte, texte coloana sonora, acolo unde se impune, poarta numele de montaj video.

Intrebare: Cum primesc materialul video?

Raspuns: Materialul video se livreaza in format DVD-personalizat respectiv Blue Ray Disk sau Stick USB.

Intrebare: Cu ce camera filmati?

Raspuns: Se filmeaza cu Panasonic Lumix G7, camera 4K, DCR-FX1000, la care se adauga accesorii ca: lampi video, monopied, trepied, sistem de stabilizare stadycam etc.

Intrebare: Cand primesc materialul video?

Raspuns: Materialul video se livreaza in maxim 30 de zile de la data evenimentului respectiv.

Intrebare: Cum se procedeaza pentru contractarea evenimentului?

Raspuns: Primul pas este sa ma contactati,urmeaza o intalnire intre mine si d-stra, pentru punerea la punct a tuturor detaliilor ce tin de eveniment, semnarea contractului pentru evenimentul respectiv.

Pentru alte intrebari, vis a vis de tot ce tine de  videografie, filmarea de eveniment, foto va stau la dispozitie.